DOSSIERS – Wat wens je onze gemeente voor 2020 toe ?

Op zaterdag voor Kerstmis, 21 december 2019, deelde SPA in het centrum van Geleen gedurende ruim drie uur bekers met warme chocomel uit aan passanten en vroeg hun “Wat wens je de gemeente voor 2020 toe ?”.

Datgene wat Valsj Plat al in 1983 en ook op Mama’s Pride 2019 zong was duidelijk actueel: “Ut probleem van deze tied”. Er was die dag veel te doen in Geleen-centrum en de mensen hadden dus maar weinig tijd om kerstinkopen te doen.

Desondanks vertelden 73 mensen (grotendeels uit Geleen maar ook uit Urmond, Stein, Beek, Sittard, Munstergeleen, Klimmen, Echt-Susteren en Maastricht) ons wat zij de gemeente voor 2020 toewensten.

Aanpak van het Geleense centrum (winkelleegstand, activiteiten, inrichting, huisvesting gemeente) staat met stip op 1 (21x genoemd).
Op afstand volgen openbare ruimte (onkruid, afval, toestand wegen en stoepen e.d.; 13x genoemd), één gemeente (geen dominantie Sittard, Geleen gelijk behandelen, niet alles naar Sittard etc.; 8x genoemd).
Opvallend vaak (8x) word ook de werking van de Raad genoemd (naar de mensen luisteren, beter hun best doen, meer samenwerken, meer voor de mensen doen etc.). Meerdere mensen hopen dat de nieuwe burgemeester “orde op zaken” gaat stellen.

Het komt er eigenlijk op neer, de wens van degene die van het verst kwam: “Dat het goed gaat worden voor de hele gemeente” (Kerstman, Noordpool).
Deze wens ondersteunt SPA van harte.

Op de website van SPA deed iemand vandaag (anoniem) de wens dat SPA in 2020 zou verdwijnen.
Aan het uitkomen van die wens zullen wij echter niet meewerken.

SPA zal zich inzetten om de overige wensen te realiseren omdat die in lijn zijn met hoe wij er over denken.