NIEUWS 2020 – Bijdrage SPA Coronadebat 2 juni 2020

Donderdagavond 2 juli vanaf 18.30 u stond, in de Hanenhof, het door de oppositie al maanden gevraagde debat over Corona op de agenda tijdens de eerste fysieke raadsvergadering na de lockdown.

Allen spraken uit dat Corona een grote impact op de samenleving heeft en dat we er van moeten uitgaan dat we daar de komende anderhalf jaar nog niet van verlost zijn.Eenzaamheid, vooral onder ouderen, grote economische schade voor veel MKBers en ZZPers, verenigingen die grote problemen hebben, de grote inzet van het personeel in de zorg en de dreiging van financiele gevolgen voor de gemeente werden door nagenoeg iedereen genoemd.

Een belangrijk punt van kritiek van de oppositie was dat het college 4 maanden lang geen overleg met de raad pleegde inzake corona en zelfstandig handelde terwijl de raad budgetrecht heeft en wellicht mede richting had kunnen geven aan wat te doen.
Het tweede belangrijke kritiekpunt was dat het college (gesteund door de coalitie) geen rekening wenst te houden met het niet vergoeden van kosten door het Rijk. SPA en andere willen dat er een risicovoorziening komt die er voor zorgt dat er middelen worden gereserveerd voor het geval het de gemeente geld kost.

Bijdrage SPA :

SPA draagt een steentje bij door Kasteelpark Born te ondersteunen en een steenuil en een ezel te adopteren. SPA koos voor de steenuil om onze soms keiharde kritiek met nog meer wijsheid te kunnen onderbouwen. De keuze van de ezel is ook logisch: SPA wil zich geen twee keer aan dezelfde steen stoten.

Door het Kasteelpark Born te steunen wil SPA er aan bijdragen dat deze topattractie van Sittard-Geleen kan blijven bestaan. Het dierenpark in Born is voor jong en oud een mooie plek om even naar toe te gaan en van een stukje natuur te kunnen genieten en te ontspannen, iets wat juist nu na de maandenlange lockdown extra belangrijk is.

Overigens: SPA ontving twee jaarkaarten voor het Kasteelpark Born vanwege de adoptie van de steenuil en de ezel. Samen met Kasteelpark Born en Stichting Bloempje wordt gezocht naar mogelijkheden om die ter beschikking te stellen voor de kinderen die op de door Stichting Bloempje georganiseerde kinderverjaardagfeestjes komen.