NIEUWSOVERZICHT  
NIEUWSOVERZICHT    
Nieuws 2022
  • 14-01 Sloop mijn erfgoed
  • 12-01 Empathie voor ondernemers
  • 08-01 De Smidse van Limburg
Sloop mijn erfgoed in memoriam : lampisterie
 
Alweer een stukje mijnverleden uitgewist.
 
Nog even en we hebben meer nalatenschap van de bandkeramiekers dan van datgene wat deze regio gevormd heeft: de staatsmijn Maurits. 
 

Ik heb inmiddels artikel 44 vragen gesteld aan het college met het verzoek om, indien daartoe juridisch enige aanleiding voor is, de sloop te stoppen. Op 10 november 2021 is de motie 'Bescherming erfgoed gemeente Sittard-Geleen' unaniem door de Raad aangenomen. Is dit de invulling die het college daaraan geeft of wordt de sloop illegaal uitgevoerd?

Lees ook: Facebookpost van Michel van Dijke

Empathie voor onze ondernemers.

Als politieke partij oproepen voor burgerlijke ongehoorzaamheid behoor je niet te doen, maar begrip tonen voor inwoners die het water aan de lippen staat en dan in protest komen is iets anders.

SPA heeft empathie voor de ondernemers in onze gemeente die door aan te geven dat ze zaterdag de deuren hoe dan ook openen aangeven dat zij zich door de politiek in de steek gelaten voelen en het financieel niet meer trekken.

Ook in het hart van Nederland hebben ondernemers het zwaar maar daar hoeft men niet bang te zijn dat klanten voor altijd vertrekken. Op het moment dat de winkels open gaan komen de klanten terug. In België en Duitsland zijn winkels open met gouden tijden vanwege de Limburgers die massaal de grens over trekken. ‘Euregionaal denken’, ja, ja.

Hier ligt dat anders. De partijen die om het hardst roepen dat we Euregionaal moeten denken laten onze ondernemers keihard vallen. Waar zijn VVD, CDA, PVV, D66, PvdA, GroenLinks e.a. nu? 'Invloed in Den Haag' is immers HET argument om op een landelijke partij te stemmen.

Het nationale beleid zorgt ervoor dat onze winkeliers hun klanten zien vertrekken en wellicht nooit meer terugkomen. Dat is ongelijke kansen, dat is oneerlijke concurrentie. Waarom roepen de lokale afdelingen van landelijke partijen niet samen dat er hier structurele effecten kunnen optreden en dat specifieke maatregelen nodig zijn. Muisstil is het van die kant. En onze ondernemers laten zich nu WEL horen. Ze moeten wel.

Daarom dat Samen Politiek Actief (SPA) en Lokaal Sittard-Geleen-Born (LSGB) samen bijgevoegde brief aan de burgemeester gestuurd hebben. We begrijpen onze ondernemers en vragen dat de landelijke overheid onderkent dat zij structureel de dupe worden zonder gerichte maatregelen.

Lees ook: Oproep van lokale partijen om winkelprotesten te gedogen