Lidmaatschap SPA   
Kandidaten SPA   
Jack Pepels
Jack Pepels 1

Jack Pepels
Woonachtig in Obbicht
Leeftijd : 60

Mijn naam is Jack Pepels, woonachtig te Obbicht. Geboren te Stein en op mijn 18e levensjaar voor mijn studie naar Eindhoven verhuist. Daarna 5 jaar in Maaseik gewoond om vervolgens in 1990 in Obbicht te landen. Van huis uit ben ik bouwkundige waarna ik me verdiept heb in installatietechniek in gebouwen. Deze formule heb ik samengevoegd in een adviesbureau dat in Echt gehuisvest is. Ruim 35 jaar houd ik me nu inmiddels bezig om met anderen samen scholen, zorggebouwen, kantoren en woningen te ontwerpen.

Bouwen is samenwerken. De mooiste resultaten krijgen je door samen de uitdaging aan te gaan.
Ook Bouwen aan Sittard-Geleen is een uitdagende opgave. Hierbij is met een reeks van ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen rekening te houden. Daarbij gaat het niet om het gelijk krijgen. Het gaat om het resultaat. Ik ben voor oplossingen die voor alle partijen het beste bieden, en dat is iets anders dan voor een gemakkelijk slecht compromis te kiezen. Samen iets tot stand brengen bestaat voor een groot deel uit het naar elkaar luisteren. Door echt naar elkaar te luisteren kun je respect opbouwen naar elkaar toe maar ook voor elkaars standpunten. Het gaat er niet om wie het hardste schreeuwt. Harde schreeuwers staan oplossingen alleen maar in de weg.

Economie, werkgelegenheid en een prettige leefomgeving lijken vaak niet te combineren. Onder dreiging van het verloren gaan van werkgelegenheid moeten het bos, het landschap en het groen wijken voor industrie, grote bedrijfshallen en andere gebouwen. Onzin, er zijn altijd alternatieven. We moeten er wel aan willen werken. Daarnaast hebben wij naar onze kinderen en toekomstige generaties de plicht om de kwaliteit van de leefomgeving te bewaken, zeker in Sittard-Geleen dat heel sterk verstedelijkt en geïndustrialiseerd is. Ik zet me dan ook in om de balans tussen economie, werkgelegenheid en groen te bewaken, zodat we een integrale duurzame betaalbare toekomst tegemoet kunnen zien.

Ik ben afkerig van politie intriges en machtspelletjes. Ik heb echter lijsttrekker Jack Renet van SPA leren kennen als een iemand die met grote kennis van zaken en uitgebreide dossierkennis voor Sittard-Geleen en haar bewoners voor het beste wil gaan. Jack Renet is in mijn ogen de Pieter Omtzigt van Sittard-Geleen. Iemand die de stad nodig heeft. Het is deze Pieter Omtzigt van Sittard-Geleen die ik graag wil ondersteunen om het beste voor de inwoners tot stand te brengen.